Дарителска акция по време на пандемия

“Докато растеш, ще откриеш, че имаш две ръце - едната, за да помагаш на себе си, а другата, за да помагаш на другите. Втората трябва да бъде много по-щедра.” - Одри Хепбърн

Настоящата година е към своя край, тя беше различна и изпълнена с предизвикателства. Пандемията, новите мерки и правила промениха изцяло начина, по който Ротаракт клубовете в цялата страна функционират. Много клубни сбирки бяха отменени, много проекти отложени, много събития не се състояха.

В края на ротарианската 2019/2020 година, нашият клуб взе решението да използва средствата, планирани за организацията на 14-тия ни рожден ден, за една благотворителна кауза.

Нашата цел бе да помогнем на социално уязвими граждани от Бургас, ползващи Обществената трапезария - съвместна инициатива на Областен съвет на БЧК - Бургас и община Бургас. Това са основно възрастни хора с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии, скитащи и бездомни деца.

 

 След консултация с БЧК - Бургас и с финансовата подкрепа на приятели от клуб Ротаракт Бургас-Приморие, взехме решение да закупим и подготвим пакети от дълготрайни хранителни продукти за всяко едно семейство или социално слаби лица. В допълнение към тези продукти, раздадохме и многократни текстилни маски, които ни бяха безвъзмездно предоставени от фирма “Начеви 90 СИЕ” от гр. Сливен.

 Въпреки предизвикателствата, пред които ни постави 2020, всички ние се обединяваме от желанието да помагаме и да бъдем в полза на обществото, в което живеем. Предстоящата ни кампания “Купи и дари” е още едно доказателство за това.