Продължение на проекта "Левски сред нас"

Като продължение на дългогодишната традиция да напомняме за делата на Васил Левски, тази година ние от Ротаракт клуб "Бургас-Пиргос" решихме да разпространим още портрети с лика на Дякона.

  Първият портрет беше предоставен на Областна Дирекция Земеделие - гр. Бургас, където г-жа Лидия Станкова ни благодари и подкрепи инициативата ни.

  Втората рамка с лика на Апостола беше предоставена на детска градина "Златното ключе" в ж.к Възраждане. Сред най-малките родолюбци там настъпи истинска еуфория като децата искаха да си направят снимки с портрета. Впечатление направи, че малчуганите знаеха много добре кой е „Апостолът на свободата“.

  Третият портрет беше поставен в Адвокатска кантора Петрова и Минков. Приятелите от там много харесаха каузата на проекта и пожелаха да се включат в него, а адвокат Петрова написа благодарствено обръщение към Ротаракт Бургас – Пиргос:

„Във времето, изпълнено с много думи и малко дела; във времето, в което обществото е разделено; българските нрави и обичаи – измествани от чуждите; времето, в което националните ценности и самочувствието на българите ежедневно попадат под ударите на чуждестранни интереси и международни конфликти, “Левски сред нас“ идва да ни напомни кои сме ние - като народ, като общество и като самостоятелни единици. Съчетала в себе си огромна доза патриотизъм; дълбоко чувство за справедливост; морална етичност и родолюбие, тази кауза, подкрепена от Ротаракт клуб Бургас-Пиргос е доказателство, че българският дух е жив. Най-оптимистичното в нея е, че тя е организирана от младежи на възраст до 29 години. Младите хора в организацията на “Ротаракт клуб Бургас-Пиргос са доказателство и в същото време обещание, че българските корени не са и няма да бъдат изгубени в глобализацията на света; че духът на Левски живее, а посланията му се предават през поколенията. С огромен респект, Адвокатска кантора „Петрова&Минков“ благодари на Ротаракт клуб "Бургас-Пиргос" за възможността да станем част от тази инициатива!"

Благодарим на всички, които прегръщат идеите ни. А ние няма да се уморим да Ви напомняме да не спирайте да се оглеждате, защото Левски наистина е сред нас.