Проект "Ден на професиите"

Проект на Ротаракт, младежката програма на най-голямата неправителствена хуманитарна организация в света, Ротари Интернешънъл, ще помогне за кариерното ориентиране на български гимназисти. Инициативата е наречена „Ден на професиите“ и ще бъде осъществена на национално равнище от Ротаракт клубовете в България. Ние от Ротаракт Бургас-Пиргос също ще вземем участие.

Голяма част от гимназистите не са добре запознати с възможностите и перспективите на различните специалности, които могат да изберат за своето висше образование и това е една от основните причини за зараждане на идеята за „Ден на професиите“. Образованието и грамотността, както и икономическото и обществено развитие са част от фокусите на Ротари Интернешънъл, тъй като те са в основата на успешното професионално, а и личностно развитие на всеки човек.

„Ден на професиите“ е напълно безплатно събитие,

специално ориентирано към ученици в гимназиална възраст, които са пред един от първите изключително важни избори, които трябва да направят, а именно къде да продължат своето образование и каква специалност да изберат. Мероприятието се състои в серия от изключително интересни презентации, представени от млади, ентусиазирани и силно мотивирани специалисти, които успешно са се развили в своите области. Гост лекторите, поканени да участват в инициативата от Ротаракт клуб Бургас-Пиргос включват, както хора с изключително успешни кариери в някои от популярните сфери като медицина, архитектура, програмиране и инженерство, така и представители на някои нестандартни професии като логопед и дигитално разпространение на музика, които ще предложат на младата аудитория доста интересни алтернативи за избор на специалност. Учениците ще имат възможността да слушат, да задават въпроси и разговарят с всеки един от утвърдените професионалисти с цел да се запознаят обстойно с всяка от професиите и по този начин да се ориентират или преориентират в следването си.

Основната ни цел е да кажем на тези млади хора, че и в България се успява. Да покажем, че има възможности за развитие. Да разгледаме заедно с тях професиите от една по-различна гледна точка и да разкажем от кухнята за несгодите, неволите и прекрасните моменти, които съпътстват кариерното развитие на всеки.

„Ден на професиите“ в Бургас е организиран от Ротаракт клуб Бургас-Пиргос и ще се състои на 11 март, Събота, от 10:00 часа в сградата на Бургаски Свободен Университет.

Молим да ни подкрепите като ни помогнете да разпространим информация за събитието. Деца, родители, възпитатели и преподаватели са добре дошли. Благодарим предварително за съдействието!

СТАРТИРАМЕ:

КОГА: 11 март, 10 часа

КЪДЕ: Бургаски Свободен Университет, етаж 2, зала 208

Модератори и водещи: Мануела Манчева & Мариян Иванов