Деца помагат на деца

  

И тази година за пети пореден път се проведе инициативата “Деца помагат на деца” на РАК Бургас- Пиргос. Тя се състой в това да осигурим дрешки и играчки за децата от дом „Щурче” в гр. Средец, а също и да подарим на малчуганите няколко усмивки и приятни емоции.

Традиционно проектът се провежда на няколко етапа. В началото на месец Ноември  разлепяме плакати, за да информираме децата и техните родителите, ако имат възможност и желание да дарят вече не толкова необходимите им дрешки и играчки. Към края на месеца минаваме по всичките детски градини, за да съберем и извозим дрешките до химическо чистене. Последният етап е транспортирането на дрешките и играчките до дома.

 

Благодарение на дългогодишната инициатива на РАК Бургас- Пиргос всеки път се събират все повече и повече дрешки като тази година можем да се похвалим с рекордните 133 кг. Освен дрехите клубът осигури на децата и чисто ново бельо и безброй играчки. Приятелите от нашия Интеракт клуб отново ни помогнаха за проекта, като зарадваха децата с лакомства и пресни плодове. Но най- важното, което успяхме да дарим на децата бяха усмивките.  Те оставиха дълбока следа в нашите сърца с по детски желанието си за игра и радостта, която изпитаха. Надяваме се и те да запазят споменът за хубаво преживяване. До нови срещи!