Левски сред нас или как изневиделица се появи ликът на Апостола

137 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО И НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА БЪЛГАРИЯ

3 март, 2015

Какъв по-добър ден от днешния да припомним на граждани и гости на Бургас за достойните хора от нашето минало. Васил Левски, символ на смелост и себеотрицание, днес е тук, за да събуди позабравени идеали.

Ликът на Левски, положен на 40 кв.м площ на фасадата на сграда е естественото продължение на дългогодишен проект на Ротаракт клуб Бургас-Пиргос. Целта ни е да провокираме всеки да потърси и намери частица от идеалите на този велик българин в себе си.

В годините проектът на клуба претърпя значително развитие и се радва на невероятен интерес. До момента той беше реализиран под формата на рамкирани портрети на Васил Левски, които могат да бъдат видени в Община Бургас, Областна Управа, ТД на НАП Бургас, Агенция Митници, Търговски Регистър, както и множество други държавни, общински и частни институции.

Нашето послание е кратко: Вглеждайте се в себе си, в приятелите и близките си, в съгражданите си, защото хората, които могат да ни заразят с доброта, трудолюбие и отдаденост са СРЕД НАС.

Последвайте ни на: www.levskisrednas.org

Бихме искали да изкажем своята благодарност на:

  • Ротари Клуб Бургас-Пиргос;
  • ВиК Бургас, които предоставиха безвъзмездно фасадата на своята сграда за полагане ликът на Апостола;
  • Джи Ви Ай Електрик ООД, които съдействаха безвъзмездно с техника и подпомогнаха бързата и безпроблемна работа на художника;
  • Иван Янков (артистичен псевдоним Естео Естерони), който изрисува портрета на Левски;

Както и на всички бургазлии, които проявиха интерес и отделиха минута от забързаното си ежедневие, за да наблюдават работния процес.

Честит празник, българи!

Photo credit:  Димитър Чобанов