ROTARACT AROUND THE WORLD

AROUND THE WORLD

   

Скъпи приятели, в духа на мотото на Rotary International за 2011/2012„Опознай себе си, прегърни човечеството”, ние от РАК Бургас- Пиргос, решихме да създадем проект, в рамките на който Ротаракт клубове от цял свят, имат възможност да презентират своята родината пред света и споделят това с всички нас.

Този проект ще ни даде възможност да се докоснем до чужди култури, до непознати и далечни места, без съмнение ще обогати нашата обща култура и ще ни дари с нови познания за света. И не на последно място проектът е чудесен повод за сближаване с други Ротаракт клубове, а защо не и създаване на нови приятелства.

Приектът се състоии в това приятелите от съответния Ротаракт клуб да изберат характерна за тяхната страна природна, културна, историческа или архитектурна забележителност, която считат, че би била интересна за света, за чуждестранни посетители или просто за обща култура. Може да бъде място/ обект с интересна история, причудливи форми, основна туристическа атракция за вашата страна и др. Всеки участник е свободен сам да прецени какво да включи и как да структурира презентацията си, която може да бъде под формата на клип с продължителност не повече от 5мин, Powerpoint презентация, снимки, придружени с кратко описание. Крайният срок, за изпращане на готовите материали за участие в проекта е 05.05.2012.

Ще има и отличени уастници. Първите три клуба, участвали в проекта, ще получат специална награда от клуба-организатор. До края на месец май на сайта на нашия клуб ще бъде изготвена платформа под формата на карта на света, на която ще бъдат отбелязани местата, от които сме получили презентации. Като се кликне върху обозначенията презентациите ще се появяват.

Смятаме,че създавайки един подобен проект, ние от РАК Бургас- Пиргос правим възможно ротарактори от цял свят да предложат и покажат по нещо интересно за своята страна, култура и региона в който живеят, да го споделят с останалите и по този

начин да се доближат един до друг опознавайки себе си и прегръщайки човечеството.

Приятели, бихме се радвали, ако вие се свържете с вашите по-близки приятели от РАК клубове в чужбина и им предложите да станат част от този прекрасен проект. За повече информация моля не се колебайте да се свържете с нас.

Ваши в Ротаракт,

РАК Бургас-Пиргос

За контакт:

E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Hotel Mirage at 19.00h, Burgas, Bulgaria