Членство

Нека да Ви разкажем как обикновено протича запознанството ни с нови кандидат членове:

Някой от нас вижда потенциал в познат или приятел и ни съобщава, че възнамерява да доведе гост на следваща сбирка. С огромен ентусиазъм клубът посреща подобни идеи и ето ви вече стоите на кръглата маса в компанията на редовните членове на клуба. Ако Ви хареса да си говорите с нас и да развивате идеи по настоящи и потенциални проекти ще се “зарибите” и ще идвате на седмичните срещи по-редовно и от някой членове на клуба. Минималните изисквания, които трябва да покриете са: посещение на минимум 8 сбирки, като е препоръчително да сте успели за това време да се включите и по работата на клубна кауза и/или проект. След което е наш ред да се ангажираме с административните детайли като подложим кандидатурата Ви на гласуване и обявим резултатите в двуседмичен срок. А моментът с връчването на значката е прекрасен, защото носи дъх на клубна принадлежност и приятелско признание.

Ето какви впечатлени споделиха с нас, някои от новите ни членове:

"Здравейте скъпи приятели, казвам се Любомир Димитров и искам да Ви споделя първите си впечатления от Ротаракт клуб Бургас - Пиргос. За мен идеята Ротари не е нова, тъй като съм бивш член на Интеракт клуб Буграс – Пиргос, но поради независещи от мен обстоятелства направих пауза преди да членувам в Ротаракт. Сега като един бъдещ член искам да разкажа за първите си впечатления от последните месеци.

Много ми липсваше средата, където човек може да общува с млади, ентусиазирани и образовани хора, да създава приятелства и да прави нещо добро за родния си град и съгражданите си.

Само за няколко посещения на сбирките на клуба останах приятно изненадан от активната гражданска позиция, добрите идеи, разнообразните проекти и приятелската атмосфера, която усетих.

Искрено се надявам бързо да се впиша в екипа и да бъда максимално полезен в всички настоящи и бъдещи проекти."

--------------------------------------------------------

Стефан Лалчев - "Като един от членовете-учредители на Интеракт клуб Бургас-Пиргос съм обвързан с идеята на Ротари вече повече от 12 години. Въпреки че, докато учих и живях в чужбина, ми се наложи да прекъсна активното си членство, аз никога не съм преставал да споделям идеята на Ротари и в момента, в който реших, че ще прекарвам повече време в България, едно от първите неща, които реших да направя, беше да се завърна в семейството на Ротари и вече да премина в Ротаракт. Освен, че постоянно срещам много нови приятели, съм изключително щастлив, че отново съм част от един клуб от млади и способни хора, обединени около идеята на Ротари и амбицирани да работят в полза на обществото."